Zaloguj |  Zarejestruj




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Interkom Cardo Palktalk Bold - problem z komendami głosowymi
Nieprzeczytany postNapisane: 02 cze 2020 23:41 
a
a
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 30 lis 2014 17:55
Lokalizacja: Warszawa
tel.: 0
Siema,

zakupiłem ten interkom z myślą o głosowej obsłudze, no i niestety totalna lipa.
Nie wiem w czym problem - przykład - jadę spokojnie hayką, mówię wyraźnie "hej cardo music on", czy też inne komendy z instrukcji i cisza, nic się nie dzieje. Podobnie, jak ktoś do mnie dzwoni w trakcie jazdy i mówię "answer" zero reakcji.

W warunkach domowych też nie działa, jest cisza totalna, kask na łbie, a cardo nie reaguje na komendy głosowe.

Jakiś pomysł?

_________________
Yesterday Don't Mean Shit


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interkom Cardo Palktalk Bold - problem z komendami głoso
Nieprzeczytany postNapisane: 03 cze 2020 10:11 
king off spam box
king off spam box
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 22 maja 2012 21:19
Lokalizacja: Warszawa
tel.: 606813898
hellbound77 napisał(a):
Siema,

zakupiłem ten interkom z myślą o głosowej obsłudze, no i niestety totalna lipa.
Nie wiem w czym problem - przykład - jadę spokojnie hayką, mówię wyraźnie "hej cardo music on", czy też inne komendy z instrukcji i cisza, nic się nie dzieje. Podobnie, jak ktoś do mnie dzwoni w trakcie jazdy i mówię "answer" zero reakcji.

W warunkach domowych też nie działa, jest cisza totalna, kask na łbie, a cardo nie reaguje na komendy głosowe.

Jakiś pomysł?
Właśnie sprawdziłem u mnie też to nie działa, ale za to Siri działa całkiem fajnie

_________________
Marcin vel Dubai


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interkom Cardo Palktalk Bold - problem z komendami głoso
Nieprzeczytany postNapisane: 03 cze 2020 22:58 
c
c
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 30 lis 2013 19:26
Lokalizacja: Kraków
hellbound77 napisał(a):
Siema,

zakupiłem ten interkom z myślą o głosowej obsłudze, no i niestety totalna lipa.
Nie wiem w czym problem - przykład - jadę spokojnie hayką, mówię wyraźnie "hej cardo music on", czy też inne komendy z instrukcji i cisza, nic się nie dzieje. Podobnie, jak ktoś do mnie dzwoni w trakcie jazdy i mówię "answer" zero reakcji.

W warunkach domowych też nie działa, jest cisza totalna, kask na łbie, a cardo nie reaguje na komendy głosowe.

Jakiś pomysł?


hej,

nie napisałeś na jakim telefonie czy z androidem czy ios.
Na androidzie musisz być może zezwolić na dostęp do asystenta głosowego.

Pozdr
metal


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interkom Cardo Palktalk Bold - problem z komendami głoso
Nieprzeczytany postNapisane: 03 cze 2020 23:04 
king off spam box
king off spam box
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 22 maja 2012 21:19
Lokalizacja: Warszawa
tel.: 606813898
U mnie już działa :). Zwiększ czułość mikrofonu albo krzyknij naprawdę głośno żeby usłyszeć piknięcie. Pobawiłem się tym chwile i jednak Siri jest dużo wygodniejsze

_________________
Marcin vel Dubai


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interkom Cardo Palktalk Bold - problem z komendami głoso
Nieprzeczytany postNapisane: 04 cze 2020 23:08 
a
a
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 30 lis 2014 17:55
Lokalizacja: Warszawa
tel.: 0
Cardo mam połączone przez bluetooth z samsungiem s10e. Obsługa głosowa przez google działa, w aplikacji cardo czułość mikrofonu ustawiłem na max. Dziś ryczałem pod kaskiem komendę "Hej cardo music on" i nic, zupełna cisza. Dla odmiany innym razem samoczynnie włączyło się radio.

Jednak najbardziej zależało mi na głosowym odbieraniu połączeń przychodzących poprzez komendę "answer", no i mega się zawiodłem. Jeszcze trochę potestuję to cudo...

_________________
Yesterday Don't Mean Shit


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interkom Cardo Palktalk Bold - problem z komendami głoso
Nieprzeczytany postNapisane: 05 cze 2020 11:46 
king off spam box
king off spam box
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 09 lut 2011 08:10
Lokalizacja: Gdansk
tel.: 607451315
U mnie wszystko działa musisz pierw powiedziedzieć hej cardo i czekać na sygnał jak pipnie dopiero mówisz co chcesz...


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interkom Cardo Palktalk Bold - problem z komendami głoso
Nieprzeczytany postNapisane: 05 cze 2020 11:49 
king off spam box
king off spam box
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 09 lut 2011 08:10
Lokalizacja: Gdansk
tel.: 607451315
telefony musisz mieć wpisane w aplikacji wtedy będzie działać głosowo ,bez ustawienia oddzwania na ostatnie połączenie. :love:


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interkom Cardo Palktalk Bold - problem z komendami głoso
Nieprzeczytany postNapisane: 05 cze 2020 12:32 
king off spam box
king off spam box
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 02 kwi 2015 09:44
Lokalizacja: nowy sacz
Gadu-gadu: 1263535
Ja do odbierania wystarczy że powiem odbierz i działa komendy tak jak Bronko pisze musi piknac i wtedy
Robiłeś aktualny soft ustawiałeś na stronie cardo
;)

_________________
HAVE A NICE DAY...buhahaha

Yamaha XS 400. Suzuki Gsx 750EF Yamaha YZF 1000 Thunderace Suzuki GSX-R 1000 K5. HAYABUSA FZS 1000 przerwa FZS 1000 HAYABUSA - obecnie


Zobacz profil  Offline
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interkom Cardo Palktalk Bold - problem z komendami głoso
Nieprzeczytany postNapisane: 05 cze 2020 21:15 
a
a
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 30 lis 2014 17:55
Lokalizacja: Warszawa
tel.: 0
Dzięki za sugestie w rozwiązaniu mojego problemu z głosową obsługa cardo.

Obejrzałem ten filmik
https://www.youtube.com/watch?v=g4yqU73 ... oOJhWJoY_d

i z komentarzy wynika, że sporo ludzi ma ten sam problem co ja.

W aplikacji cardo zmieniłem domyślny język angielski (stany zjednoczone) na angielski (wielka brytania) i okazało się to strzałem w dziesiątkę :D
Obsługa głosowa działa, w tym komenda "answer".

Pzdr.

_________________
Yesterday Don't Mean Shit


Zobacz profil  Offline
Cytuj  

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości

Panel

Góra Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000 - 2016 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Design hayka.pl (based on Ercan Koc)